Como ja sabeu, el mestre Orlando Pineda, Nicaragüenc, i el mestre Gironi, Sebas Parra estan de bolos presentan un llibre que conté una descripció sobre l’alfabetització a Nicaragua, l’experiència del mètode d’alfabetització cubà “Yo, sí puedo” en aquest pais centreamericà, passant pel reconeixement de la UNESCO a la gesta de la “gran cruzada nacional de alfabetitzación”, entre d’altres experiències viscudes pel mestre Orlando i pels demés mestres que composen l’Associació d’Educació Popular Carlos Fonseca Amador (AEPCFA).

“EL SUEÑO QUE FUE” ens explica com l’amor i els somnis d’un poble es fan realitat, ens relaten como va ser organitzar la que seria la mobilització i participació popular més important del segle XX (qualificada així per la UNESCO) que va aconseguir que la Cruzada Nacional de Alfabetización (la CNA) impliqués 115.000 joves brigadistes alfabetitzant 400.000 persones adultes a la nova Nicaragua Revolucionaria i plena de passió, rebatejada com a Territorio Libre de Analfabetismo el 23 d’agost de 1980.

El mètode audiovisual d’alfabetització creat per la professora i pedagoga cubana Leonela Relys (Premi Mestres 68 / 2011), porta per nom “Yo, sí puedo”; i aquest nom no és casual, “ho veieu com sí que es pot, quan de debò es vol”. I es que qualsevol brigadista o internacionalista que ha passejat per Nicaragua i ha viscut d’aprop l’alfabetització popular, quan escolta “Puño en alto, libro abierto” (estrofa de l’himne de l’alfabetització de Carlos Mejía Godoy) se li desperta un sentiment que surgeix desde el més profund del cor. Perquè alfabetizar és estimar i enamorar amb l’objectiu “d’alliberar”.

Per tant, aprofiteu i no deixeu de vindre a l’ultima presentació del llibre al CASAL DE L’ALBA DE BARCELONA, el mestre aprofitarà per fer una crida a la participació per la celebració del “XXXV aniversario de la Cruzada Nacional de Alfabetización”, el próxim 23 d’agost del 2015 a Nicaragua.

Convoquen i col·laboren: Comitè de Solidaritat Sandinista de Catalunya, Casa Nicaragua de Catalunya, Associació d’Educació Popular Carlos Fonseca Amador de Girona i Cornella, Casal de l’ALBA de Catalunya, Brigada Rubén Darío, Assemblea Bolivariana de Catalunya, ComitèAntiimperialista.