El Comitè Antiimperialista, com a participant de l’Assemblea de Suport a les Repúbliques Populars de Donetsk i Lugansk, signa el següent manifest:

Si al 1936, antifeixistes d’arreu del món es van organitzar per ajudar la República enfront dels militars colpistes, ara ens toca a nosaltres ajudar els camarades de les Repúbliques Populars de Donetsk i Lugansk enfront d’uns altres colpistes: l’extrema dreta ucraïnesa que actua amb el suport els EUA i la UE.

En aquests mateixos instants, a l’Est d’Ucraïna s’està produïnt una neteja ètnica que recorda la que va tenir lloc als Balcans, però aquesta vegada l’ “opinió públicada” occidental mira cap a una altra banda mentre sembla que els interessos geoestratègics de l’OTAN i el seu afany d’expansió cap a l’Est siguin prioritaris per a les agències de notícies occidentals.

Milers de persones forçades a abandonar les seves cases, empeses pels bombardejos indiscriminats de l’exèrcit ucraïnès i de la Guàrdia Nacional, assasinats massius i accions militars que recorden les dutes a terme per l’exèrcit alemany durant la Segona Guerra Mundial al mateix territori que avui.

Les Repúbliques Populars de Donetsk i Lugansk estan plantant cara a l’imperialisme i al feixisme en ple segle XXI, estan suportant una lluita desigual enfront de milers de soldats, paramilitars reclutats per les organitzacions nazifeixistes que tanta notorietat van tenir a les revoltes de la plaça Maidan, a més de mercenaris de companyies de seguretat privades com Academi (ex-Blackwater) i assesors militars de l’OTAN.

El nostre suport a aquestes repúbliques no només és per estar resistint l’agressió imperialista, sinó també com a model d’organització social. Els habitants del Donbass tenen una consciència de classe forjada durant dècades en la seva activitat minera i una important història de lluita obrera, i això ho saben els oligarques de Kíev. Com també saben que en cas de materialitzar-se l’entrada efectiva d’Ucraïna a la UE (amb tots els “ajustos” que això comportaria per a la població), és a les regions de l’Est on la resistència seria presumiblement mes forta, per tant, no és casual aquesta guerra d’extermini. Les forces de Kíev han atacat fins i tot destacaments fronterers russos, causant víctimes russes, amb l’objectiu d’estendre el conflicte tot provocant una guerra oberta amb Rússia.

Denunciem els intents d’il.legalització i la repressió que està patint el Partit Comunista d’Ucraïna per part del Govern colpista i feixista de Kíev, qui té a la seva agenda la destrucció de la solidaritat i dels llaços històrics entre els pobles ucraïnès i rus, solidaritat forjada gràcies a l’existència de la Unió Soviética i la seva lluita contra l’agressió nazi durant la Segona Guerra Mundial.

En aquests moments milers de refugiats que fugen dels bombardejos i de les accions criminals de les forces de Kíev busquen refugi a Rússia, a més s’estan començant a establir “camps de filtratge” per part del Govern de Kíev en indrets secrets d’Ucraïna on és molt probable que s’estiguin cometent tortures i assassinats.
Els nostres objectius com assemblea són:

  • Ajudar els refugiats i denunciar els crims que està patint la població de l’Est d’Ucraïna.
  • Defensar el dret d’autodeterminació que lliure i democràticament han escollit aquestes Repúbliques com un dret legítim a governar-se a si mateixes respecte del govern colpista de Kíev.
  • Contribuir a contrarrestar la propaganda imperialista atlantista, informant d’allò que està succeïnt realment i que els mitjans oculten i falsegen.
  • Comprometre’ns amb la pau entre pobles i contra la intervenció de les potències occidentals.
  • Denunciar el paper de l’Estat Espanyol que, com a membre de l’OTAN, dóna suport a aquesta organització imperialista en els seus plans expansionistes cap a l’Est.
  • Fer una crida a tot el col.lectiu antifeixista en el suport solidari i informatiu a les milícies de les Repúbliques Populars de Donetsk i Lugansk.
  • Treballar com a assemblea oberta a la participació de tothom que comparteixi aquests plantejaments solidaris i internacionalistes i a la coordinació amb altres assemblees o comitès afins.

TOT EL NOSTRE SUPORT A LES LLUITADORES I LLUITADORS ANTIFEIXISTES!!

 

Més info a http://assembleasuportantifeixistesucraina.wordpress.com/