El Comitè Antiimperialista ha participat de la trovada entre la “Corporación Solidaridad Jurídica” de Colòmbia i organitzacions socials i polítiques de Catalunya. En aquesta activitat els companys John Fredy León i Fernando Rodríguez han explicat la crua realitat dels més de 9500 presoners i presoneres polítics a les presons d’extermini del règim colombià.
En l’exposició dels companys de la CSJ, organització part del Moviment social i polític Marcha Patriótica, hem pogut veure amb claredat com el règim colombià vulnera de forma sistemática i cruel els més mínims drets dels presoners. La massificació carcelària, la manca d’atenció mèdica, les precàries condicions sanitàries, i la violencia física i psicológica contra els presoners i presoneres afageix al ja damàtric conflicto social, polític i armat a Colòmbia una nova dimensió que es preten invisibilitzar i ocultar.
Fruit d’aquesta trovada, el Comitè Antiimperialista pren el compromís d’establir línies de solidaritat amb els presoners i presoneres polítics a Colòmbia, així com amb les lluites del poble colombià dirigides a la conquesta de la segona i definitiva independencia.